Friday, February 18, 2011

awas!cara mengelak dari dirompak

1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan emas atau besi atau duit.
2. Untuk melindungi kereta anda, langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ezsos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda.
3. Untuk motor, pancitkan tayar, cabut spark plug dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong.
4.Untuk anak anda, beli pakaian bundle untuk mereka pakai, beri hanya 50 sen sehari pada mereka.
5. Untuk anda sendiri, jangan suka menunjuk (berdosa tau !!!)

bogel(jangan salah faham!)

Kitty dan suaminya sedang mandi bertelanjang dalam bilik air ditingkat atas rumah mereka, tiba tiba lonceng pintu berdering...ring ..ring..ring....Maka
si Kitty terus membungkus tubuhnya dengan tuala dan berlari kebawah untuk membuka pintu.

Rupa-rupanya, Robert jiran rumah mereka berdiri di depan pintu dan berkata " Oh..Minta maaf kerana menggangu u yang sedang mandi.."

Kitty menjawap " tidak apa, biasalah tu..apa u mahu"

Robert terus dengan ghairahnya menjawap " Ohh..Kitty..u mempunyai kulit putih melepak halus bak sutera , jika I offer u RM100.00 sanggupkah U menanggalkan tuala bahagian atas sebagai balasan???"

Dengan secepat kilat tanpa berfikir panjang maka ditanggalkan bahagian atas tuala memperlihatkan buah dadanya yang menbukit demi wang RM100.00..

"WOW" Robert dengan mata terbeliak menghayati buah dadanya yang secara langsung memberangsangkan semangatnya sekaligus menawarkan RM100.00 lagi kepada Kitty untuk menanggalkan kesemua tualanya!!

"kenapa tidak" balas Kitty "itu ganjaran yang amat lumayan" dan terus melonggarkan tualanya memperlihatkan keayuan tubuh yang mengiurkan tanpa seurat benang pun!!.

Maka Robert dengan air liur yang meleleh keluar dan merasa rimas yang amat ketara seperti disimbah air sejuk dengan bahagian zip seluar yang seakan-akan pecah terus menyerahkan Note Rm200.00 kepada Kitty tanda kepuasa yang tak terhingga sambil berlari pulang ke rumahnya untuk melakukan latihan 'menembak'.

apabila Kitty kembali ke bilik air untuk menyambung balik mandinya maka suaminya bertanya " Siapa yang membunyikan lonceng pintu ?"

"Jiran kita, Si Robert" Jawap Kitty

"Robert??" Tanya Suaminya "Adakah dia memulangkan Wang RM200.00 yang dipinjam dari saya tempoh hari??"

nak termuntah??

Di dalam sebuah bas duduk seorang pemuda dan seorang nenek. Si nenek memicit-micit kepalanya.
“Kenapa nie nek. Pening ya,” tanya pemuda tersebut.
“Ya nak, rasanya kepala pening, perut mual, rasa macam nak muntah,” jawab nenek.
“Oh, ya nak, bolehkah nenek melihat muka kamu sebentar.”
Pemuda itu terkejut tapi kemudian tersenyum,”Boleh nek, tapi kenapa?”
Si nenek menjawab,”Biar muntahnya lebih cepat.”

dibaik pulih kembali..

haa...untuk lebih keceriaan dalam blog aku..
aku tanpa egan silunya telah pun membaik pulih kembali blog aku..
sebelum niey blog aku poyo2 aje...
apa pon tadak...
ahahhaha..
terima kasih kpd awek aku..
byk tolong aku wt blog ni..
(jgn egt lelaki ta bole hias blog senndiri tao.)

Monday, February 7, 2011

convoi..cameron highlands

salam...
aku nak kongsi dengan korang semua...
ni gambar time aku p konvoi di cameron highlands dengan member2 aku...
bermacam macam cabaran yang kami lalui untuk sampai di cameron tu...
tapi...
semua itu tak mematahkan semangat aku dan member2 untuk teruskan konvoi kiteowg...
sebenarnyta banyak lagi gambar yang kami snap...
cuma tak larat nak masukkan banyak2...
lambat loading laa...
pape pon...
memang happy laa p konvoi kat sana..
memang puas hati laa...
tak menyesal laa...
memang sejuk waa cakap lu...
ok...
sekian ~!

Tuesday, February 1, 2011

meniti waktu..

meniti waktu...
meniti hari...
meniti setiap saat,minit dan jam ...
lalallalal~!
menanti masa yang dinanti nanti..
rinduku kini semakin meningkat teramat naik..
tak terkata rasa rindu ...
semoga perjalanan masa berjumpa dengan si dia akan berjalan dengan lancar..
insyaallah~!